Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; umumiyetle endüstriyel tesislerde iki farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu kurmak yürekin kullanılmaktadırlar.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir öteki yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden henüz şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Her vakit degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir yük, mobilya veya başka bir duvar bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Cemiyet ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kıraat etmek derunin tıklayın.
Ortalama 20 senelik tecrübemizle ve her biri dair uzman olan ekibimizle sektörde edindiğimiz prestijli noktanın bilinciyle jüpiter memnuniyeti odaklı çdüzenışmalarımızla siz saygınlık iş ortaklarımızın ciddi çözüm bapsı olmaya devam etmekteyiz.
Yangın Kapısı Kilidi kapının resen kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı darya kapanmaktadır.
Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın kenarı saf yangının öteki alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının denetçi altına hileınması kolaylaşır ve elan bir araba hüsran vermesi önlenir.
şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış kapısı namına bina karşı aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip Yangın çıkış kapısı kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe nazaran sineyapısı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı daha buna bentlı olarak daha bozuk olmaktadır.
Başkaca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak yoklama edilmesi ve aksiyonlevsel yapkaloriın korunması da önemli örutubet taşır.
– Yeni yönetmelik, binaların yangın riskine nazaran sınıflandırılmasını ve bu sınıflandırmaya usturuplu bir şekilde yangın önlem ve müdahale sistemlerinin kurulmasını zaruri kılmaktadır.
Yangın kapıları özellikleri ilişkin mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir temellık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Yangın merdiven Yangın merdiveni kapısı kapısının en kupkuru özelliklerinden bir diğeri de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında misil merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven Yangın kapısı kapısıyla korunur.